Novi Sad
24.06.2024.
12:00 > 12:00
Novosadska vlast je prošle godine potrošila 41,6 milijardi dinara, odnosno šest milijardi dinara manje od planiranog.
  • kosta

    25.06.2024 12:01
    s.selenica
    ulicu nikad da izgrade,zato privatnici grade sebi parkove
    na biducem javnom putu gospoda iz ZIGA radi sta hoce podmiceni dery pare a put nikad TOLIKO
  • Bojan

    25.06.2024 11:34
    @momciloNS

    Pa ako govoriš o okolnim selima gde će se tek praviti ulice to su možda tvoje komšije ali ne vidim kakve veze imaju sa Novim Sadom.
  • Dule

    24.06.2024 16:16
    Zasto je ovde svima zao grada kada izgubi tuzbu..Pa grad je upropastio ljude sa besmislenim planovima crtali su ljudima zelene povrsine,puteve i sl a sebi na svojim parcelama zgrade od 10 spratova..I sada svi treba da zalimo grad zbog toga ..Covek koga licno bas i ne cenim je napravio celu autobusku stanicu i to zbog ugovora sa gradom grad odustao bez razliga a covek ogromne para dao za stanicu i sada kada dobije sud protiv grada treba da kazemo da to nije u redu..Pa ja kazem da je u redu i da ne moze grad tako da se ponasa.Mora da postoji odgovornost za postupke ne mozete da se igrate sa ljudima.
  • Naselje

    24.06.2024 16:04
    Slabije ide prodaja zemljista ali zato Gradska uprava za komunalne poslove izdaje zelene povrsine za kafice i restorane punom parom. Sve moze. 3m od zgrade, 2m od asfalta, moze i ispod prozora stanara, moze i na pola trotoara... Bukvalno sve moze. Samo da se uzme lova.
  • momciloNS

    24.06.2024 16:00
    Ma kakva SFRJ, neće da obnaroduju foru kako novosađani "pljačkaju" svoj grad.
    Dakle, ako ti je preko parcele planirana ulica ili vodovod ili bilo šta komunalno, ti lepo podeliš parcelu pa tužiš grad da tu ne možeš da gradiš, da ti je praktično imovina beskorisna zbog urbanističkog plana i da hoćeš da ti se to nadoknadi. Sud presudi, veštak proceni i grad mora da kupi zemljište gde ulica neće proći još dvadeset godina. Novosadski, kulturno.
  • Poznavalac

    24.06.2024 15:51
    Za "Nosoroga"
    Samo uzmite dobrog advokata i naplaticete oduzetu zemlju. Ekspropijaciju ne mozete zaustavite, blokirate i slicno. Mozete samo da naplatite oduzetu zemlju. Moj savet bez dobrog advokata ne raditi nista.
  • Миле Носорог

    24.06.2024 14:52
    Занима ме као грађана онај део када вам одузму земљу без питања па поставе трафо станицу,спроведу гас ,водовод ,телефон,уличну расвету,асвалтирају ...које дозволе имају и од кога ,биће да раде на дивље или црно на приватним парцелама ,где је струка и закон ,канда је закон у Србији рекао лаку ноћ грађанима
  • Џура Морген

    24.06.2024 14:37
    За време Милошевића није било овако као за време Вучића , Месне Заједнице су држале збор грађана ,свако јавно узурпирање земље је било предочено мештанима са планом и штетом одузете земље, били сте позвани да прихватите или одбијете ,а ово данас отимају као кабадахије , Месне Заједнице као локалне самоуправе не служе ни за шта ,нема збора грађана ,предлога мештана него само по партијској директиви , па сад да град Нови Сад нема ћара или неки појединци било би Не Кради али они јавно краду и неко скида кајмак на туђој земљи
  • Đorđe

    24.06.2024 14:22
    Krivi su Turci
    "Ovi postupci, kako je ranije saopšteno iz lokalne uprave, odnose se na vreme SFRJ, kada su u sklopu komunalnog razvoja oduzimani manji delovi parcela" - znači obrnuli su igricu, više nisu krivi ni ovi prethodni žutožderi, već su izvukli iz naftalina komuniste iz SFRJ.
    Svi su krivi samo ne oni. A oni jadni popravljaju već dvanaest godina i nama je sve bolje i bolje. NOT!
  • Vlada

    24.06.2024 14:11
    Ala će biti veselo kad dođe na red tužbe za sve ovo što sad otimaju, oljuštiće građani budžet kao bananu.
  • Грађанин покорни

    24.06.2024 13:45
    Уиграли се ,узурпирају вам приватну земљу ,поставе инфраструктуру е сад тужи град, кад на суду договоре се како кажу ван парнички нагоде за штету адвокати а тужба била парничка и тужилац плаћа добијену пресуду ,град ништа само вам надокнаде колико је грађевински вештак проценио а да није ни био у Зиг-у да провери парцелу да ли је у грађевинској зони или изван ,ту су и зоне вредности парцеле ,па мало вама за штету па мало њима што им се адвокат једио на суду
  • Realno

    24.06.2024 13:41
    Zasto se tuzbe koje grad placa uvek nekako lose predstavljaju.Pa valjda je normalno da kada neko dobije sud i kada sud kaze da je u pravu da grad plati to.Logicno je da grad u tom slucaju nije u pravu i da je ostetio nekoga a onda je posteno,pravicno i fer da mu se plati koliko je sud odredio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna